Mobilabonnement

Videnskab i den digitale verden af mobilabonnementer

Bonako digitale mobiltransaktioner 40% af BNP

Olugbenga Adesida, grundlægger og CEO for Bonako, baseret i Afrika, udtalte: “Den digitale revolution har ændret sociale relationer og den måde, vi kommunikerer på. I nogle afrikanske lande som Kenya og Zimbabwe er mobile betalingstransaktioner ansvarlige for over 40% af BNP. Mobilapps bruges til at levere uddannelse samt give rettidig information til landmændene for at opretholde og forbedre deres produktivitet. På samme måde bruges mobilapps til at levere priser og anden markedsinformation. Læs mere om hvilke mobilabonnementer der findes i resten af artiklen.

Virtuel kompetenceudvikling på tværs af kontinentet

Bonako er et firma som sælger udviklingsapp’s. Vor platform handler om løbende uddannelse og kompetenceudvikling af personale. Det er den måde, vi benytter os af til at få adgang til trænings- og uddannelsesmateriale fra hele verden. Vi bruger også digitale værktøjer til at planlægge og udvikle vores produkter på en måde, som ikke har været muligt bare for nogle få år siden. Udvikling af spil og apps kræver varieret kompetence og ekspertise, og samarbejde er nøglen. De nye værktøjer, til facilitering af øget samarbejde på tværs af kontinentet, giver os mulighed for et super samarbejde, give virtuel adgang til potentielle partnere / kunder til at teste produkter, uanset hvor de opholder sig i verden.”

Karl M. van Meter, grundlægger og direktør et selskab indenfor sociologisk metodologi, udtalte: “Det er langtfra, at være en kort personlig anekdote,” hvad der har ændret sig meget i mit liv og arbejde, ligesom næsten alle i videregående uddannelse og forskning er, at internettet og tilhørende teknologier betyder, at det ikke længere kun er de få personer, der har adgang til den nødvendige information, teknologi og midler til videnskabelig produktion og undervisning.

Det er ikke længere kun direktøren (altid en mand), der får sin sekretær (altid en kvindelig) til at skrive sit papir og kontrollere referencer, inden den bliver offentliggjort. Næsten alle kompetente lærere og forskere har denne mulighed nu. De kan desuden arbejde sammen på tværs af store afstande og danne sociale strukturer indbyrdes uafhængigt af centraliseret eller lokal administrativ kontrol.

”En kort personlig anekdote ville være, når en national direktør for videnskabelig forskning her i Frankrig anmodede om at blive udnævnt til et internationalt organ forbundet med UNESCO. Dette organ svarede meget respektfuldt tilbage til direktøren, at de allerede havde fundet en bedre kandidat fra Frankrig, som havde arbejdet med dem via internettet. Den anden kandidat var mig.”

Virtuelle styregruppe møder

Adriana Labardini Inzunza, direktør for Mexicos føderale institut for telekommunikation, udtalte: “Der er så mange historier om, hvordan IT og internettet har gjort mit arbejde mere produktivt og min adgang til relevant information langt lettere – forhåbentlig gælder dette også for andre omkring mig. Som kommissær ved Federal Institute of Telecommunications sørgede jeg for, at vores virtuelle bestyrelsesmøder og overvejelser blev dokumenteret og godkendt. Ved mange lejligheder har jeg været i stand til at overveje og stemme om de sager, der er forelagt bestyrelsen via en videokonference. Mit kontor har hjemmekontor om mandagen, hvilket sparer tid for spildtid på trafikpropper.