Fagforening

Fordele ved a-kasser i Danmark

Som lønmodtager er der mange fordele ved a-kasser og fagforeninger

Måske det kan virke som spild af penge at betale til en a-kasse og en fagforening, når du har et fast arbejde, som du føler dig sikker i. Men der er faktisk flere gode grunde til at være medlem både af en a-kasse og en fagforening.

Vidste du eksempelvis, at du som medlem af en a-kasse er sikret økonomisk, hvis du mister dit arbejde – og dermed din indtægt? En klar fordel ved at være medlem af en a-kasse er, at du har ret til dagpenge, hvis du en dag står uden arbejde.

Vidste du, at du hos fagforeningerne kan få hjælp og juridisk bistand, hvis du en dag får brug for det? Fagforeningerne tilbyder ikke økonomiske sikring, men deres hjælp kan være en kæmpe støtte, hvis du en dag havner i en situation, hvor der er brug for det.

Fordele ved a-kasser

Udover den økonomiske forsikring, som a-kasserne yder ved ledighed, kan en a-kasse hjælpe og rådgive dig tilbage på arbejdsmarkedet.

Mange har svært ved at finde job. Det kan være fordi, du er nyuddannet, eller måske er det flere år siden, du sidst har søgt et job. Uanset hvad din historie er, kan a-kassen guide dig i, hvordan du bedst griber jobsøgningsprocessen an. A-kasserne er eksperter på området. De har ekspertise og viden inden for de forskellige brancher.

A-kassen Krifa, tilbyder karrieresamtaler, workshops og kurser, der hjælper dig tilbage på arbejdsmarkedet. Det er altid en god idé at undersøge hvilken a-kasse, der passer lige præcis til din branche. På den måde får du den bedste hjælp tilbage i job.

Dette får du som medlem af en a-kasse:

  • A-kasserne tilbyder økonomisk sikring ved ledighed
  • A-kasserne hjælper dig tilbage i job
  • A-kasserne tilbyder karrieresamtaler, workshops og kurser

Fordele ved fagforeninger

Fagforeningerne yder hjælp og juridisk bistand i forbindelse med en eventuel afskedigelse eller andre forhold. Rager du uklar med din arbejdsplads, eller hvis der opstår andre situationer – fx strejke, sygdom eller andet, er en fagforening din sikkerhed. De er til for at hjælpe dig til at dine rettigheder bliver overholdt.

Det er ikke kun i alvorlige situationer, at en fagforening er nyttig. En fagforening giver også viden og inspiration til udvikling, hvis du er i arbejde. Hvor en a-kasses fordele primært bruges i tilfælde af ledighed, kan du altså bruge fagforeningens fordele, mens du er i job. Dette kan hjælpe dig til at udvikle og dygtiggøre dig, så du er i stand til at yde dit bedste.

Som medlem af en fagforening får du ofte også adgang til en masse rabatter og tilbud. Det kan være alt lige fra efteruddannelse til forsikring, koncerter og rejser.

Dette får du som medlem af en fagforening:

  • Fagforeningerne tilbyder hjælp og juridisk bistand
  • En forening kan give dig ny viden og inspiration til dit arbejde
  • Mange fagforeninger har fordelagtige tilbud og rabatter til deres medlemmer

Der er altså mange fordele ved a-kasser og fagforeninger. Fælles for begge er, at de yder hjælp og støtte i situationer, der knytter sig til arbejdslivet. Dette er en rigtig god sikring på et usikkert arbejdsmarked, hvor mange mister deres job og har svært ved at finde nyt.

Overvejer du at blive medlem af en a-kasse og en fagforening? Der findes mange a-kasser og fagforeninger. Nogle er fagspecifikke og andre er generelle. Det er altid en god idé at undersøge mulighederne, inden du melder dig ind i en a-kasse og en fagforening. På den måde sikrer du, at du får lige præcis den hjælp og ekspertise, som passer bedst til din branche og dine behov.